Lidmaatschap en contributie

Kunt u nog niet schermen? Dan volgt u de introductiecursus. Deze is opgesplitst in een jeugdcursus en één voor volwassenen.

Deze cursus is bedoeld om u kennis te laten maken met de schermsport.
- De cursus kost € 80,00 euro voor 10 lessen van 1 uur en inclusiefhet verplicht tijdelijke lidmaatschap van de landelijke bond.
- U krijgt instructie van een bevoegd schermtrainer, maakt gebruik van de schermuitrusting van de vereniging.
- U bent (ivm de verzekering) 3 maanden tijdelijk lid van de Koninklijk Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS).
- U ontvangt een mooi gedocumenteerd instructieboekje.

1e les is uitleg en u komt kijken op een trainingsavond.
Daarna een cyclus van 9 lessen.
Na het volgen van de cursus beslist u of u definitief lid wilt worden.

Kunt u al schermen? Dan wordt u lid en neemt u onmiddellijk deel aan de trainingen voor gevorderden.

U wordt lid voor de duur van de rest van het schermseizoen (tot 1 juli).

De contributie wordt per jaar betaald. Er kan in twee termijnen worden betaald op verzoek.

jeugd tot 15 jaar jeugd van 15 t/m 20 jaar volwassenen 21 jaar en ouder
Rapier  € 160,-  € 185,-  € 210, -
KNAS  € 28,75  € 28,75  € 57,50
totaal  € 188,75  € 213,75  € 267,50

Degenen die de introductiecursus hebben gevolgd en degenen die kunnen schermen en gedurende het jaar lid worden, betalen vanaf het begin van de eerstvolgende maand na afloop van de cursus.

Dat betekent het volgende:
Contributie wordt berekend op basis van 10 maanden per jaar schermen (sept t/m juni), ofwel

- Jeugd tot 15 jaar € 16,00 per maand
- Jeugd 15 t/m 20 jaar € 18,50 per maand
- Volwassenen 21 jaar en ouder € 21,00 per maand

U betaalt de contributie en het lidmaatschap van de KNAS binnen een maand na ontvangst van de nota.

Bent u al lid van een andere Nederlandse schermvereniging? En wilt u af en toe eens sparren bij Rapier. Dan kunt ueen 10-prikkenkaart bij ons kopen.
Elke keer dat u komt schermen wordt een keer afgevinkt door de schermleraar. Voor meer info neem contact op via het contactformulier.

Het lidmaatschap kan schriftelijk of via de email bij de penningmeester worden beëindigd met ingang van het nieuwe seizoen.