Jeugdpuntentoernooi

Jeugdpuntentoernooi

Het Jeugdpuntentoernooi (JPT) is een toegankelijk schermtoernooi voor alle jeugdschermers, waar ze kunnen strijden tegen leeftijdsgenoten. Het toernooi wordt tien keer per jaar georganiseerd, meestal op de derde zaterdag van de maand, in samenwerking met een schermvereniging. Elke september organiseren wij vanuit TSV Rapier het JPT in Tilburg!

Hoe verloopt een JPT toernooi?

De jeugdschermer kan zich van 12:00 tot 12:30 aanmelden. Elk toernooi vindt plaats van 13:00 tot 16:00 uur. Tijdens deze drie uur worden punten door de scheidsrechters toegekend voor elke treffer en gewonnen partij. Voor elke gewonnen wedstrijd ontvang je 5 punten en voor elke treffer 1 punt. Bij 250 punten krijg je een certificaat, en bij 1000 punten ontvang je een mooi embleem dat je op je schermvest mag dragen.

Praktische informatie

Het JPT biedt een uitstekende kennismaking met de wedstrijdsport en is een goede opstap naar KNAS-toernooien. Rapier neemt met een aantal jeugdleden deel aan dit scherm circuit en verzorgt de inschrijving. Rapier zorgt ook voor begeleiding op de wedstrijd locatie. De jeugd reist onder begeleiding van de ouders naar de wedstrijd locatie (samen reizen wordt gestimuleerd). Leden dienen hun eigen schermpak meenemen.

Dit is een video waarin een van onze jeugdleden Fiene aan het woord is tijdens het JPT bij Schermvereniging Vivas.