Wedstrijden

Meedoen aan een wedstrijd

Afhankelijk van je leeftijd kan je meedoen aan verschillende externe wedstrijden. Voor de jeugd is het gebruikelijk om te beginnen bij het Jeugdpuntentoernooi.

Volwassen leden worden uitgedaagd om mee te doen aan ons eigen Koning Willem II Toernooi. Raadpleeg de trainers om er achter te komen welke andere wedstrijden het beste bij jouw passen!

Naast de externe wedstrijden heeft TSV Rapier ook Club Wedstrijden waar je aan deel kunt nemen.

Wat heb ik nodig tijdens een wedstrijd?

De schermuitrusting voor wedstrijden moeten voldoen aan strikte veiligheids- en materiaaleisen volgens de KNAS. Dit betekent dat jouw wedstrijdmateriaal moet voldoen aan de normen van de internationale schermbond FIE, de Federation Internationale d’Escrime. Klik hier om naar de veiligsheids- en materiaaleisen pagina te gaan van de KNAS. 

Zorg ervoor dat je het volgende materiaal bij je hebt: 

  • Minimaal twee FIE gecertifieerde wapens
  • Minimaal twee file de corps met transparante stekker
  • Masker met dubbele sluiting
  • Volledig FIE gecertificeerd pak 

Ga je naar een wedstrijd en heb je zelf geen complete wedstrijduitrusting? Dan kan je in overleg tijdelijk de FIE gecertificeerde materialen lenen.

"Schermwedstrijden zijn een leuke manier om (als team) je skills te testen, maar ook verder te ontwikkelen. Je bent op een wedstrijd geen schermclub, maar een hechte schermfamilie."
Gijs Jacobs
Wedstrijd schermer

Actief wedstrijd schermen

TSV Rapier heeft een actieve jeugd en volwassenen wedstrijdgroep. Wanneer leden deelnemen aan een wedstrijd, worden zij individueel voorbereid. Leden ontwikkelen hun schermvaardigheden tijdens de trainingen, met het doel deze toe te passen tijdens een wedstrijd.

De jeugd doet mee met het Jeugdpuntentoernooi en andere jeugdtoernooien.

Sommige volwassen leden zijn actief in het recreatieve wedstrijdcircuit. De volwassenen gaan naar diverse wedstrijden, zowel individueel als in groepsverband. 

Wil je ook actief meedoen met wedstrijden? Vraag dan aan onze hoofdtrainer of je lid kan worden van de ‘Wedstrijden Rapier Senioren’ WhatsApp groep.

Foto rechts is gemaakt door Emmie Beijlen.

Inschrijven voor wedstrijden

Inschrijven voor wedstrijden kan via NahouwDit is de officiële site waar inschrijving mogelijk is voor bijna alle schermtoernooien, zowel in Nederland als in het buitenland.

  • Klik op inloggen voor KNAS leden.
  • Je kan inloggen met je relatienummer en wachtwoord. (het relatienummer staat op je KNAS ledenpas, het wachtwoord kan per e-mail worden aangemaakt/aangepast) ledenpas
  • Zoek in de wedstrijdkalender het gewenste toernooi en selecteer het wapen en de leeftijdscategorie waarin je wilt schermen.
  • Vervolgens kan je via iDEAL voor het toernooi betalen. Let op: niet alle toernooien bieden deze optie aan, dan zul je op locatie moeten betalen.
Heb je moeite met inschrijven? Klik hier voor meer Informatie over inloggen. 

Onze trainers staan klaar om je te helpen en kunnen jou ook inschrijven. Let wel op, als een trainer jou inschrijft, moet je alsnog zelf betalen.