Lidmaatschap

Lid worden van TSV Rapier

Vanaf 8 jaar kan je lid worden van de vereniging. TSV Rapier is een schermvereniging die al meer dan 70 jaar in de regio Midden-Brabant actief is. Er wordt zowel recreatief als competitief geschermd. 

Als volwassene begin je met een groepsintroductiecursus. Daarna kun je aansluiten bij onze andere (ervaren) seniorleden om samen te schermen. Je krijgt daarnaast training op maat, gebaseerd op je eigen (wedstrijd)doelen.

Wil je lid worden van TSV Rapier? Ga dan naar onze inschrijfpagina voor meer informatie. 

Wil je meer informatie over de contributie? Ga dan naar onze contributiepagina.

Jeugd

Bij TSV Rapier staat plezier hebben in bewegen voorop. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een prettige en ongedwongen manier kennis leren maken met sporten. Natuurlijk vinden wij de schermsport de mooiste die er is.

Schermen is een individuele sport, maar bij TSV Rapier trainen we juist in groepsverband. Tijdens die groepslessen is er aandacht voor individuele coaching en eindigen we meestal met een partijtje schermen. 

Foto van de jeugd is gemaakt door Robbschermen.

"Ik voel mij thuis bij Rapier, omdat iedereen aardig is en de trainers helpen je goed om de sport te ontdekken. Je kan er goed vrienden maken en we doen leuke dingen met elkaar. We doen ook meer dan alleen maar schermen, vooral in de warming up zoals trefbal, tikkertje en touwtje springen. Je krijgt alleen les (individueel) en in een groep. Als je begint met schermen krijg je eerst een basiscursus van Ineke, zodat je weet waar je op moet letten en welke regels er zijn. Tijdens de cursus ga je al oefenen met schermen, zodat je daarna met de groep mee kan trainen. Winnen is leuk, maar als het even niet lukt spreken de trainers je weer goede moed in. Je kan ook meedoen met toernooien. Iedere maand is er een JPT toernooi bij steeds een andere club en ieder jaar ook een NJK toernooi. In de zaterdaglessen kan je oefenen op de onderdelen die tijdens de wedstrijd niet zo goed gingen. Dat is fijn! Zo leer je meer technieken en kun je het beter onder de knie krijgen."
Fiene Broers
Schermster & Jeugdcommissaris

KNAS - Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond

Wanneer je lid bent van de vereniging, word je ook automatisch lid van de KNAS. Het KNAS-lidmaatschap is verplicht voor elke Rapier-schermer vanwege de collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering, waardoor je zorgeloos kunt schermen. Daarnaast kan je met KNAS-lidmaatschap…

  • meedoen aan wedstrijden en competities.
  • meedoen aan cursussen en opleidingen.
  • een bijdrage leveren aan het voortbestaan van de Nederlandse schermsport.

Je wordt lid van de schermbond zodra TSV Rapier je (na de introductiecursus) heeft aangemeld.