Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon binnen TSV Rapier

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt binnen onze club voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (schermers, ouders van schermers, toeschouwers, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp. Het gesprek met de VCP is vertrouwelijk.

De vertrouwenscontactpersoon zal niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De VCP is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen.

Onze vertrouwenscontactpersoon is Sandra Legrand. Sandra is te bereiken via e-mail vertrouwenspersoon@rapier.nl of telefonisch. Je vindt haar telefoonnummer in de Whatsapp groep van Rapier. 

De e-mails die je verzendt aan de VCP worden niet opgeslagen op de site van Rapier. Deze komen uitsluitend bij de vertrouwenscontactpersoon terecht en zijn door anderen die toegang hebben tot de website niet toegankelijk. Indien aan het emailadres vertrouwenspersoon@rapier.nl een andere persoon dan de aangewezen VCP zou worden gekoppeld, zijn de e-mails die aan de VCP zijn gezonden, niet in te zien door de nieuwe persoon. Je bent er dus zeker van dat alleen de VCP van de aan haar gerichte emails kennis kan nemen en niemand anders.

Centrum Veilige Sport

Indien de VCP van Rapier niet bereikbaar is, dan kan er ook contact worden opgenomen met het Centrum Veilige Sport. Het Centrum Veilige Sport is alle werkdagen bereikbaar en heeft zowel vrouwelijke als mannelijke vertrouwenspersonen waar je terecht kunt.

Contactgegevens van Centrum Veilige Sport
Telefoon: 0900 2025590 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur)
E-mail: centrumveiligesport@nocnsf.nl
Website: centrumveiligesport.nl